Frans van Mierisstraat 115H (verkocht)

AMSTERDAM
1071 RP Nederland €1.075.000 kosten koper
Foto's →
Omschrijving →
Kenmerken →
Kaart →
← Terug naar overzicht

Frans van Mierisstraat 115 hs 1071 RP Amsterdam (English version below)

Dit lichte en charmante benedenhuis van 125 m2 is gelegen op de hoek van de Frans Van Mierisstraat en de Hondecoeterstraat in het mooie Oud Zuid. De hoge plafonds en de rustige ligging zorgen voor een aangenaam thuis gevoel. Het huis heeft een speels karakter door de verschillende niveaus . Het verkeert zowel binnen als buiten in goede staat van onderhoud. De ruime stoep voor het huis biedt de mogelijkheid te genieten van een kopje koffie.

In het huis was voorheen Azijnman opticiens gevestigd. De winkelruimte is verbouwd naar een prettig woonhuis en voldoet aan de eisen van de huidige tijd . Door de gunstige indeling en behouden gevel is het ook mogelijk om het benedenhuis gedeeltelijk of geheel als winkel of kantoorruimte te gebruiken.

Indeling:

Entree via de gezellige en lichte woonkeuken met zeer hoog plafonds. De woonkamer met gashaard ligt een niveau hoger. Aan de achterzijde van de woning in het verlengde van de woonkamer bevindt zich de achterkamer die uitstekend te gebruiken is als studeer- of slaapkamer. Naast de achterkamer aan de achterzijde van het huis bevindt zich de tweede slaapkamer met ramen die ook toegang heeft tot de achterkamer.
Aan de lange zijde van het huis bevindt zich een lange gang met garderobe, bergruimte, w.c. met wasmachine-opstelling en aparte douche met wastafel.
Het souterrain is bereikbaar via de trap van de lange gang; in het souterrain bevindt zich een heerlijk ruime (derde) slaapkamer met inbouwkasten en dubbele wastafel. Deze ruimte heeft een heerlijk klimaat zowel in de zomer als in de winter. Daglicht valt in de slaapkamer via de ramen aan de Hondecoeterstraat.

Omgeving: Het benedenhuis is zeer gunstig en rustig gelegen in de Concertgebouwbuurt op de hoek van de Frans van Mierisstraat en de Hondecoeterstraat. Het Concertgebouw, het Museumplein, de Van Baerlestraat, maar de ook de Beethovenstraat liggen allemaal op loopafstand. Zowel basisscholen als middelbaar onderwijs zijn in de directe omgeving. De haltes voor de tramlijnen 3,5,12 en 24 liggen om de hoek.

Bijzonderheden:

- Eigen grond (geen erfpacht);
- Buitenzijde van de gehele gebouw is in 2018 gerenoveerd, waarbij onder meer het dak is vernieuwd, de gevel is
gezandstraald en nieuw gevoegd en het buitenschilderwerk is gedaan.
- Boffi keuken uit 2012; met o.a. Quooker, dubbele wasbak, 6-pits gasfornuis, Design afzuigkap
- Er ligt een stoere houten vloer over de gehele begane grond;
- Gedeeltelijk dubbel glas (begane grond is geheel voorzien van dubbel glas en het souterrain op een raam na);
- Bestemming: gemengd -1: naast wonen en short stay zijn bedrijven toegestaan: sociaal-culturele functie, medische
functie, maatschappelijke functie, kantoor of logeerinrichting;
- verkoper beschikt over een short stay vergunning tot eind januari 2022;
- Veel bergruimte;
- Parkeren met vergunning : Gebied Zuid 8 1 (met wachtlijst):
- slapende VvE;
- Verkoper beschikt niet over een energieprestatiecertificaat doch deze is aangevraagd.

Frans van Mierisstraat 115 hs 1071 RP Amsterdam.

This bright and charming ground floor apartment of 125 m2 is located on the corner of Frans Van Mierisstraat and Hondecoeterstraat in the beautiful Old South. The high ceilings and the quiet location provide a pleasant home feeling. The house has a playful character because of the different levels. It is in good condition both inside and out. The spacious sidewalk in front of the house offers the opportunity to enjoy a cup of coffee.

The house used to house Azijnman opticians. The retail space has been converted into a pleasant residential house and meets the requirements of the present time. Due to the favorable layout and preserved facade, it is also possible to use the ground floor partially or completely as a shop or office space.

Layout:

Entrance through the cozy and bright kitchen with very high ceilings. The living room with gas fireplace is one level higher. At the rear of the house, as an extension of the living room, is the back room that can be used as a study or bedroom. Next to the back room at the rear of the house is the second bedroom with windows that also has access to the back room.
On the long side of the house is a long corridor with wardrobe, storage space, w.c. with washing machine and separate shower with sink.
The basement is accessible via the stairs of the long corridor; in the basement is a wonderfully spacious (third) bedroom with fitted wardrobes and double sink. This space has a wonderful climate in both summer and winter. Daylight enters the bedroom through the windows on Hondecoeterstraat.

Surroundings: The ground floor house is very conveniently and quietly located in the Concertgebouw neighborhood on the corner of Frans van Mierisstraat and Hondecoeterstraat. The Concertgebouw, the Museumplein, the Van Baerlestraat, but also the Beethovenstraat are all within walking distance. Both primary and secondary schools are in the immediate vicinity. The stops for tram lines 3,5,12 and 24 are just around the corner.

Particularities:
- Own land (no leasehold);
- Exterior of the entire building was renovated in 2018, including the roof being renewed, the facade is
sandblasted and newly added and the exterior painting is done.
- Boffi kitchen from 2012; including Quooker, double sink, 6-burner gas stove, Design extractor hood
- There is a sturdy wooden floor over the entire ground floor;
- Partly double glazing (ground floor is fully double glazed and the basement except for one window);
- Destination: mixed -1: in addition to living and short stay, companies are allowed: socio-cultural function, medical
function, social function, office or guest house;
- seller has a short stay permit until the end of January 2022;
- Lots of storage space;
- Parking with permit: Area South 8 1 (with waiting list):
- sleeping VvE;
- The seller does not have an energy performance certificate, but this has been requested.

Overdracht

 • Koopprijs
  €1.075.000 kosten koper
  Aanvaarding
  per datum
  Aangeboden sinds
  1 jaar
  Status
  Beschikbaar

Bouw

Bouwvorm
bestaande bouw
Soort dak
samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Externe bergruimte
2m²
Woonoppervlakte
125m²
Inhoud
448m³
Perceeloppervlakte:
126m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2

Kadastrale gegevens

Aantal kamers:
5

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
geen tuin